nieuws

Frustraties Hekman en Bergsma uit de wereld na 'goede bak koffie'

Gary Hekman
Gary Hekman © Pro Shots
Gary Hekman uit Kampen en Jorrit Bergsma hebben hun problemen uitgepraat na de mislukte massastart van de Nederlandse schaatsers zondag bij de WK afstanden in Gangneung.
Hekman had de race als aangewezen sprinter moeten afmaken voor de Nederlandse ploeg, maar hij eindigde slechts als zevende, achter zes mannen die al snel wegreden en bijna een ronde voorsprong kregen op de rest.

Grote loser
De zevende plaats leidde tot frustraties bij Bergsma, die rijdt voor Team Clafis, en Hekman, die in de marathons uitkomt voor de grote concurrent AB Vakwerk. Bergsma noemde Hekman een grote loser.

Bak koffie

Vandaag gingen de partijen om tafel. "Goede bak koffie gehad met de bondscoach en frustraties uitgepraat en race geanalyseerd. Goed om tot dezelfde conclusies te komen", schrijft Bergsma vandaag op Twitter. Hekman bevestigt dat ze een bak koffie hebben gedronken.

(Geen) team

"Het is heel jammer dat het zo gaat en dat ze elkaar nu verwijten maken, dit was geen team", zei bondscoach Geert Kuiper gisteren nog.
Een zichtbaar boze Bergsma wees zondag met klem de suggestie van de hand dat hij Hekman bewust had 'gesaboteerd' tijdens de race door niet genoeg in dienst van zijn ploeggenoot te rijden toen de kopgroep steeds meer afstand nam. Ze lijken nu weer een team te vormen. Er staat dit seizoen nog een keer een massastart op het programma en dat is op zondag 12 maart bij de World Cup-finale in het Noorse Stavanger.
De massastart staat volgend jaar ook voor het eerst op de rol tijdens de Spelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.