nieuws

Kapwerkzaamheden van start voor verbreding N35 Zwolle-Wijthmen

In de spits is de N35 altijd druk
In de spits is de N35 altijd druk © Jolande Verheij
Aannemer Heijmans en Rijkswaterstaat beginnen woensdag met de kapwerkzaamheden voor de verbreding en verlegging van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. De kap is nodig om de bestaande weg te verbreden en een nieuw gedeelte ten zuiden van Wijthmen aan te leggen.
Door het kappen verdwijnen ongeveer 450 bomen en 1,6 hectare bosvakken. Om dit te compenseren komen er in hetzelfde gebied ongeveer 250 bomen en 1,3 hectare bosvakken voor terug.
Dat aantal wordt misschien verhoogd, zodat alle bomen en bosvakken terug worden geplaatst in hetzelfde gebied. Lukt dat niet, dan wordt een deel van deze compensatie op een andere plek gerealiseerd. 

Start aanleg zuidelijke parallelweg

Volgende maand start de aanleg van het eerste deel van de nieuwe zuidelijke parallelweg. Ook worden in deze periode kabels en leidingen verlegd. Daarnaast doet Heijmans onderzoek naar niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Die zijn mogelijk aanwezig bij de kruising van de N35 met de Oldeneelallee.
In het tweede kwartaal van 2017 start de aanleg van de nieuwe weg, ten zuiden van Wijthmen. Daarna volgen de werkzaamheden voor de verbreding van het gedeelte tussen Zwolle en Wijthmen. Uiterlijk eind 2018 is de gehele weg klaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.