nieuws

OM eist hogere straf verkrachtingszaak Enschede: vier jaar cel en contactverbod

Het gerechtshof in Arnhem
Het gerechtshof in Arnhem © Rechtspraak.nl
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een celstraf van vier jaar geëist tegen een 27-jarige man. Het OM acht bewezen dat de man een vrouw uit Enschede in haar eigen woning heeft mishandeld en verkracht.
Van die eis is één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook heeft het OM een contactverbod geëist.

Bedreiging en verkrachting om geleend geld

De man wilde op 17 november 2015 een geldbedrag terughalen, dat hij het slachtoffer ooit geleend zou hebben. Het bezoekje mondde volgens het OM uit in bedreiging, zware mishandeling en verkrachting van het slachtoffer in haar eigen slaapkamer.
De vrouw zou in het gezicht zijn geslagen en met een keukenmes zijn bedreigd. Vervolgens zou de verdachte het slachtoffer hebben verkracht. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar en waren bevriend.

'Voldoende bewijs'

De verdachte bekende de mishandeling, maar niet de bedreiging en verkrachting. Desondanks vindt het OM dat het dossier voldoende bewijs bevat dat de verklaringen van het slachtoffer ondersteunt.
De rechtbank veroordeelde de verdachte tot drie jaar cel na een eis van de officier van justitie van eveneens drie jaar. De man ging zelf in hoger beroep.
Het gerechtshof in Arnhem doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.