nieuws

De RTV Oost Top Fit Sisters verkennen het Eversbergbos in Nijverdal

We zijn volop bezig in de voorbereiding voor de Nijboer Triathlon Luttenberg.
Zwemmen aanleren en fietsbenen ontwikkelen. We zouden het hardlopen bijna vergeten…

Niet alleen zwemmen en fietsen

Vorig jaar hebben we ons m.n. gericht op het hardlopen. Op dit moment zijn we veel bezig met zwemmen en fietsen, omdat dit voor de meesten van ons “nieuwe” sporten zijn. Maar we zouden het bijna vergeten: ook hardlopen is onderdeel van een triathlon. En ook daarvoor moet getraind worden. En ja, sommigen moeten hier opnieuw mee beginnen...

Uitdaging
Aankomende zondag mogen we in onze voorbereiding weer meedoen aan een prachtige loop: De Toyota Konijnenbelt Eversbergcross in Nijverdal. Dit wordt nog een hele uitdaging voor sommige sisters. Een aantal heeft nog maar net een paar kilometer in de benen. En erger nog: anderen starten mèt deze cross pas weer met hardlopen. Een mooie test dus.

Vleermuizen
Het schijnt een mooi, historisch parcours te zijn. We komen langs het kleinste riviertje van Nederland, de Regge. En we gaan door het Eversbergbos, dat vroeger de schuilplaats was voor vele struikrovers die het hadden gemunt op de reizigers op de weg van Almelo naar Zwolle. En we komen langs de ruïne van Huize Eversberg, waar vroeger de oprichter van Nijverdal heeft gewoond. Maar waar momenteel hele andere bewoners zich ophouden….: vleermuizen!! Okeeej..hard rennen dus :-)

Zin in
Maar we hebben er zeker zin in. De weergoden voorspellen een mooie temperatuur, dus de vorst en de sneeuw zullen wel wegblijven. We gaan er gewoon van genieten!

Goeiemiddag Overijssel
In Goeiemiddag Overijssel sprak presentator Marcel Spijkerman met Berry Nieland, één van de organisatoren van de Eversbergcross.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.