nieuws

Zeven jaar cel voor schietpartij met jachtgeweer in Enschede

Schietpartij in Enschede in september 2015
Schietpartij in Enschede in september 2015 © Dennis Bakker
Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in hoger beroep veroordeeld tot 7 jaar cel voor een schietpartij in Enschede in 2015.
Het 24-jarige slachtoffer uit Duitsland werd van dichtbij neergeschoten met een jachtgeweer met afgezaagde loop en raakte zwaar gewond. Dat gebeurde op 8 september 2015 aan de Beekstraat. Een 26-jarige mededader uit Schiedam kreeg 9 maanden.

Honderd loodkogeltjes

Het slachtoffer werd door meer dan honderd loodkogeltjes geraakt en artsen moesten in een spoedoperatie een deel van zijn lever en de galblaas verwijderen. Omdat het te gevaarlijk was alle kogeltjes uit het lichaam van de 24-jarige Duitser te verwijderen blijft het risico groot dat de man een loodvergiftiging krijgt.
Aan de schietpartij zou een ruzie in de drugswereld over een wel afgeleverde maar niet betaalde partij drugs vooraf gegaan zijn. Bij een confrontatie werd het slachtoffer met het jachtgeweer vanuit een gitaartas neergeschoten. Het gerechtshof in Arnhem vond een poging tot doodslag bewezen, een conclusie die de rechtbank in Almelo ook al trok. Zijn straf is dan ook gelijk als die in eerste instantie.

De tweede verdachte

De 26-jarige Schiedammer had meer geluk, hij werd door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 3 jaar, maar dat vonnis hield in hoger beroep niet stand. Volgens het gerechtshof kan de man niet meer dan een poging tot zware mishandeling verweten worden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.