nieuws

Petitie tegen aanvliegroute Lelystad Airport nadert de duizend handtekeningen

48 uur na het oprichten van de petitie tegen de aanvliegroute van Lelystad Airport, zit de actiegroep HoogOverijssel dicht tegen de duizend virtuele handtekeningen aan.
"Dat is geweldig, maar dat is niet ons einddoel", zegt Thomas Zwiers van de actiegroep. "Wij hebben van tevoren geen getal genoemd, maar ik mik nu toch op tienduizend handtekeningen."

Vechtdal

Vooral mensen in de gemeenten Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld en Hessum-Rechteren sluiten zich aan bij de petitie. De actiegroep geeft mensen een maand om hun virtuele handtekening te zetten. Daarna worden plannen gemaakt om met de bus naar Den Haag te gaan.
"We hebben al een aantal ondernemers bereid die de plannen voor de reis maken", zegt Zwiers. "Na vier weken gaan wij kijken hoeveel handtekeningen we hebben, hopelijk meer dan die tienduizend."

Uitbreiding

Ook geeft Zwiers aan dat de petitie andere gemeenten aansteekt: "We hebben ook geluiden uit de gemeente Hellendoorn gehoord over dit plan. Vinden wij natuurlijk niet erg, zoveel mogelijk mensen moeten dit plan aanhoren."
De actiegroep maakt zich zorgen over de herrie en milieuvervuiling door de vliegtuigen die via de nieuwe aanvliegroute naar Lelystad Airport moeten gaan. De groep wil de zorgen duidelijk maken aan de Tweede Kamer in Den Haag. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.