nieuws

McDonald's Zwolle krijgt flinke concurrentie met komst van fastfoodplein

Het bestemmingsplan voor het 'Foodcourt' in Zwolle
Het bestemmingsplan voor het 'Foodcourt' in Zwolle © RTV Oost
Een plein met daarop verschillende fastfoodketens- en restaurants mag langs de A28 op de Meppelerstraatweg in Zwolle komen. Tot ongenoegen van onder andere de McDonald's die daar vlakbij zit.
Dat heeft de gemeenteraad in de provinciehoofdstad besloten na een meerderheid van stemmen vanavond. Volgens Aart Karssen van de D66 is het een "zwarte dag" voor de burgerparticipatie, omdat er niet is geluisterd naar omwonenden die een alternatief boden.
Tegenstanders van het bestemmingsplan kunnen naar de rechter stappen als ze protest willen aantekenen. Anders zou het zogeheten 'Foodcourt' begin 2018 open kunnen gaan. 
Volgens De Stentor zijn lokale politici nog niet overtuigd van het plan, vooral om de extra verkeersproblemen die het kan opleveren. Volgens onderzoek zou het kruispunt de drukte aankunnen, maar een meerderheid van de raad wil volgens de krant toch dat er extra maatregelen genomen worden voor een betere verkeersdoorstroming en - veiligheid op het kruispunt van Meppelerstraatweg, Ceintuurbaan en Oude Meppelerweg.
Ook zouden de eigenaar van de McDonald's, verschillende cafetaria's en bewoners van de wijk Aa-landen niet tevreden zijn met de beslissing van de gemeenteraad. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.