nieuws

22 sleuven graven voor verbreding van de N35: "Er zit hier van alles in de grond"

Een kleine kraan helpt de twee werkers langs de N35 een beetje met het graven van een sleuf maar als het 'spannend' en wat krapper wordt dan komt de schop er nog gewoon bij kijken.
Het is 'harde arbeid' op de vroege morgen voor de gravers en ook goed opletten: je wilt immers niets beschadigen.

Maar waarom doen ze dit eigenlijk?

"Omdat ze moeten weten wat hier in de grond zit", reageert één van de mannen nuchter. 
"We moeten hier 22 sleuven graven, langs het hele traject. Want daar gaan ze straks met de nieuwe weg bezig."

Van alles onder de grond

Een blik in de net gegraven sleuf laat zien dat er van alles onder de grond zit. Blauw en rode leidingen, dik en dun, maar er staat niet op wat het is.
Het kan van alles zijn, zo wordt duidelijk: "Ziggo, KPN, elektriciteit ... Er ligt hier van alles. En dat moeten ze wel precies weten voordat ze met die weg bezig gaan."

Nog een paar te gaan

De mannen zijn maandag begonnen met graven langs de N35 die dus, zoals veel mensen vinden, eindelijk een verbreding krijgt.
Ze komen uit de buurt van Gouda en rijden met een werkbus en dat kleine kraantje naar Overijssel om hier aan het werk te gaan. De mannen pakken op. Deze sleuf is klaar, op naar de volgende een tiental meter verderop. Nog maar een paar te gaan. 

Het is echt begonnen

Woensdag begint de bomenkap langs de N35 richting Zwolle. Voor de dagelijkse gebruiker van de veelbesproken weg is het dus niet meer te missen: de N35 wordt nu toch echt aangepakt. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.