nieuws

Edisons voor Typhoon en Edwin van Hoevelaak

De Zwolse rapper Typhoon heeft maandagavond in Amsterdam voor zijn videoclip 'We zijn er' een Edison gewonnen. Holtenaar Edwin van Hoevelaak, producer, songwriter en eigenaar van Rooftop Recordings Studio's, won een Edison voor het album 'Leef' van André Hazes.
"We hebben 'm! Edison voor het album 'Leef' van André Hazes! Ik ben zo trots! Wauw!", schrijft Edwin op Twitter. De Holtenaar en de zanger wonnen de prijs in de categorie Volksmuziek. 
De jury zegt over het werk van Hazes: "André Hazes junior is nog jong, net 23 geworden, en nu al extreem succesvol, terwijl het grootste deel van zijn carrière nog voor hem ligt. De jury kijkt ernaar uit hem verder te zien groeien."

'We zijn er'

Rapper Typhoon won in de categorie Beste Videoclip een Edison voor de clip van het nummer 'We zijn er'. Het is de derde Edison voor de Zwollenaar. Eerder ontving hij Edisons in de categorieën Beste Album en Beste Hiphop. 
"Barbosa en Typhoon maakten een video op topniveau, met de kwaliteit van een speelfilm, waarin ze de misdaad van de slavernij invoelbaar maken, die in deze tijd plaatsen en zo de kijker en luisteraar dwingt na te denken over niet alleen de geschiedenis van kolonisatie en mensenhandel, maar ook de echo’s daarvan in het heden. Een ijzersterk statement", zegt de jury over het werk van Tyhoon. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.