nieuws

Overijsselse schaatsers op Tinder: wie heeft er zin in een Olympische date?

Wie gaat er op date met Team Victorie?
Wie gaat er op date met Team Victorie? © Team Victorie
Valentijnsdag, de dag van de liefde, en juist op die dag is schaatsploeg Team Victorie vrijgezel. De ploeg grijpt deze dag aan om op zoek te gaan naar een partner voor de Olympische Winterspelen in 2018.
Het team, waar Overijsselaars Michel Mulder, Carlijn Achtereekte en Kars Jansman deel van uitmaken, zit al sinds de oprichting zonder sponsor.
Daarom hebben ze speciaal op Valentijnsdag een account aangemaakt op de datingsapp Tinder, maar ook op Facebook, Instagram en Twitter wordt er gezocht naar een partner die zich aan de schaatsploeg wil verbinden. 

'Sport staat op één'

"We krijgen heel veel reacties uit de schaatswereld en van schaatsliefhebbers, dus in die zin is de actie geslaagd", laat perswoordvoerder Martijn Kabbes weten. Maar een partner heeft zich nog niet gemeld. 
De ploeg hoopt voor het eind van dit seizoen, in maart, een sponsor te hebben. Want tot op heden worden de schaatsers nog niet betaald voor hun verdiensten. "De sporters wisten daar vanaf, maar ze zeiden: 'Dan maar schaatsen zonder salaris, de sport staat nu op één'."

Sponsor vinden is moeilijk

Volgens Martijn is het lastig om in deze tijd een sponsor te vinden. De markt is momenteel lastig volgens hem.
Toch hebben vijf andere schaatsploegen wel een sponsor. "Een aantal van hen heeft een meerjarencontract met hun sponsor. Dat is een verklaring waarom zij wel een partner hebben. En schaatsers als Sven Kramer, daar willen merken graag hun naam aan verbinden, dat gaat makkelijker."
Mocht de ploeg geen sponsor vinden, betekent dat nog niet dat de Olympische droom voorbij is. "We moeten dan kijken hoe we het gaan invullen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.