nieuws

Beste apenkooi van Nederland staat in Staphorst

Frans Mussche
Frans Mussche © Eelco Kuiken
Frans Mussche (23) uit Staphorst is trots. Een jaar na de opening van zijn indoorsurvivalbaan, en later ook een buitenlocatie, is Family Fit Indoor Survival in Staphorst door Obstakel.com uitgeroepen tot beste trainingslocatie van ons land.
Frans ontdekte een paar jaar geleden dat hij een kei is als het gaat om de obstakelloop. Dat is een sportevenement waarbij deelnemers onderweg diverse obstakels tegenkomen. Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder, water en hindernissen tegen.
Voorbeelden van hindernissen die genomen moeten worden zijn houten muren, het kruipen onder prikkeldraad, door sloten zwemmen, over vuur springen, over touwnetten klimmen en soms zelfs onder stroom gezet worden. Het doel is om de deelnemers de fysieke en psychologische grenzen op te laten zoeken in deze ultieme stormbaan.

Obstakelloop is een trend

Alle disciplines komen samen. De sport is dan ook een enorme trend in ons land. Mussche werd vorig jaar juni in Nijmegen Europees Kampioen en in oktober eindigde hij in Canada op de 14e plek bij het WK.
Vorig jaar januari opende Frans zijn eigen baan: Family Fit Indoor Survival. Het is een hal van 400 vierkante meter, naast sportbedrijf Family Fit. Sporters kunnen binnen trainen. Het is de enige indoorhal in deze tak van sport van Nederland. Een paar maanden later verrees ook een buitenbaan. Vooral de combinatie maakt het mooi. Je kan altijd trainen.

Sport voor iedereen

Frans en zijn maten Jarno Lier en Jacco Middelveld geven training aan liefhebbers van deze bijzondere sport. "Iedereen kan meedoen. Van acht tot tachtig. We krijgen hier mensen binnen die geen conditie hebben. Binnen een half jaar gaan ze door de baan, zonder de grond aan te raken."
Obstakels.com is het platform voor obstacle running. Deelnemers en een vakjury bepaalden dat Family Fit Indoor Survival de beste trainingslocatie is in ons land. Afgelopen zaterdag was de uitreiking van de vierde editie van de Obstakels.com Awards op een gala-avond in Zaltbommel.

Plannen voor uitbreiding

Frans wil dit jaar zijn Europese titel succesvol verdedigen en in oktober wereldkampioen worden. "Mijn doel is ook de baan uit te breiden en nog meer mensen enthousiast te maken voor deze fantastische sport."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.