nieuws

Programma: derby in zaterdaghoofdklasse en toppers in lager amateurvoetbal

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost/Harm Dijkman
Deze week valt er opnieuw genoeg te beleven op sportgebied in Overijssel. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en opvallendste duels.

Betaald voetbal

In de eredivisie staat er voor Go Ahead Eagles opnieuw een belangrijk degradatieduel op het programma. De ploeg gaat vrijdag op bezoek bij Roda JC en kan een voorsprong van vijf punten pakken op die ploeg. De overige drie clubs komen allemaal zaterdagavond in actie. In de 2e divisie ontvangt HHC Hardenberg Excelsior Maassluis en komt Jong FC Twente pas op maandagavond in actie. De ploeg gaat dan op bezoek bij Jong AZ.

Amateurvoetbal

In de zaterdaghoofdklasse B staat de Overijsselse derby tussen SC Genemuiden en Staphorst op het programma. Daaronder zijn er liefst vier duels tussen de nummers een en twee. Op zaterdag gaat dat om DZC'68 - Sparta Enschede in de 2e klasse H en VHK - Nagele in de 4e klasse A Noord. Op zondag staan Barbaros en Avanti Wilskracht in de 4e klasse B tegenover elkaar en in de 4e klasse E Noord staat de topper USV - Steenwijkerwold op het programma.

Basketbal

Voor de basketballers staat er donderdag een volledige ronde op het programma in de Dutch Basketball League. Landstede speelt in eigen huis tegen Rotterdam. In het weekend staan er geen wedstrijd op het programma.

Handbal

Voor de handbalsters staat de laatste speelronde in de reguliere competitie in de eredivisie op het programma. Kwiek en Borhave spelen tegen elkaar en kunnen zich daarmee vast voorbereiden op de onderlinge duels in de degradatiegroep. Dalfsen is al zeker van de kampioensgroep en gaat op bezoek bij HandbaL Venlo.

Volleybal

Voor de volleyballers staat er geen competitie op het programma in verband met de bekerfinales bij de heren en dames. Daarin staan geen Overijsselse clubs. De vrouwen beginnen de week erop aan de kampioensgroep en degradatiegroep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.