nieuws

Smithoek en Zuidmaten Oost nieuwe woningbouwlocaties Den Ham

Gemeentehuis Twenterand
Gemeentehuis Twenterand © RTV Oost / Shireen Krus
De Smithoek en Zuidmaten Oost zijn door burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand aangewezen als nieuwe woningbouwlocaties in Den Ham.
Volgens wethouder Jan-Herman Scholten kunnen beide locaties gelijktijdig ontwikkeld worden: "Ze zijn beide geschikt voor doelgroepsgericht bouwen zoals toekomstbestendige woningen voor senioren en starterswoningen. Het is aan ons om de markt uit te dagen met goede plannen voor woningbouw op die locaties te komen."
Meerdere projectontwikkelaars en bouwers hebben zich als gemeld voor de inbreidingslocatie Smithoek. Ook mensen met interesse in een levensloopbestendige woning hebben zich al gemeld. De Dorpsraad Den Ham heeft zich uitgesproken voor spoedige invulling van het gebied met woningen.

Gemeenschappelijk eigendom

In de eerste fase van Zuidmaten Oost is al geëxperimenteerd met een woonwijk waarin niet alleen naast elkaar wordt gewoond, maar ook met elkaar wordt geleefd. Een sociaal duurzame wijk. Dit kwam tot uiting in een woonwijk met woningen, die grenzen aan een gemeenschappelijk binnenterrein.
De bewoners konden met elkaar bepalen hoe het terrein ingericht werd en waren zelf ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.