nieuws

Bouwbeleid in gemeente Losser op de schop: bouwgrond kopen wordt makkelijker

Makkelijker bouwkavels kopen in de gemeente Losser
Makkelijker bouwkavels kopen in de gemeente Losser © Thinkstock / Image Source
Voor particulieren wordt het in de gemeente Losser een stuk makkelijker om bouwgrond te kopen. De gemeente Losser heeft besloten om het bouwbeleid namelijk op de schop te gooien.
In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld dat de potentiële kopers zich nu gratis en vrijblijvend in kunnen schrijven om in aanmerking te komen voor een bouwkavel.
Ook hoeft de kavelkoper niet meer sociaal of economisch gebonden te zijn aan de gemeente Losser en kunnen mensen makkelijker van hun kavelreservering af als het eigen huis nog niet verkocht is.

Onzekerheid over verkoop woning

Wethouder Joop Hassink ziet dat nieuwbouw wordt tegengehouden doordat huiseigenaren het eigen huis niet verkocht krijgen. 
"De voornaamste reden van potentiële kopers om alsnog af te zien van de aankoop van een bouwkavel is nog steeds de onzekerheid over de verkoop van de eigen woning", aldus Hassink.

Langer recht op een kavel

Door een reserverings- en betalingstermijn in te voeren krijgen potentiële kopers nu in totaal twaalf maanden de tijd om te beslissen. Pas daarna moet een toegewezen kavel echt gekocht worden.
"We bieden vanaf nu de optie om tegen een vergoeding een ontbindende voorwaarde in te bouwen. Daardoor heeft de kavelkoper meer zekerheid en verwachten we minder afzeggingen, omdat de eigen woning niet is verkocht."

Oude regeling

Mensen die nu al ingeschreven staan voor bouwgrond in de gemeente kunnen nog drie jaar lang gebruik maken van de oude regeling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.