nieuws

Directeur Gezondheidsdienst voor Dieren Deventer onderscheiden bij vertrek

Onderscheiding voor vertrekkend directeur Gezondheidsdienst voor Dieren
Onderscheiding voor vertrekkend directeur Gezondheidsdienst voor Dieren © Twitter Gemeente Deventer
Directeur Jansen van de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer, is bij zijn vertrek benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Jansen kreeg de onderscheiding door burgemeester Heidema van Deventer opgespeld.
Jansen werd in 2002 algemeen directeur van wat later de Coöperatieve Rundveeverbetering in Nederland werd. Jansen leidde de CRV onder meer door de Mond- en Klauwzeercrisis. In 2007 werd hij algemeen directeur van Qlip BV, een samenvoeging van de Organisatie Certificering Melkveebedrijven, Melkcontrolestation Nederland en de private taken van het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel. 
Als directeur van Qlip en vanaf 2011 van de Gezondheidsdienst voor Dieren leverde hij een cruciale bijdrage aan de kwaliteitscontrole en -verbetering in de melkveehouderij. In korte tijd versterkte hij de organisaties bouwde ze, zowel nationaal als internationaal, succesvol uit.
Jansen heeft een zeer grote en unieke bijdrage geleverd aan versterking van de wereldwijde toppositie van de Nederlandse (melk)veehouderij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.