nieuws

Raad Hof van Twente akkoord met komst zonnepark Waterlanden in Goor

Het negen hectare grote zonnepark achter de Goorse woonwijk Heeckeren gaat er wel komen. Ondanks kritische vragen tijdens de raadsvergadering dinsdagavond werd het zogenoemde plan Waterlanden aangenomen.
Alleen de SP ging niet akkoord omdat de socialisten vinden dat er te weinig is gedaan met de wensen van buurtbewoners. Die zijn niet blij met de manier waarop de zonnepanelen worden geplaatst en de hoogte van de panelen.

Minder energie door subsidiewetheving

Er was tijdens de raadsvergadering met name discussie over de keuze voor de zogenoemde 'zuidopstelling'. Daardoor brengt het park minder energie op maar door regelgeving in het verkrijgen van subsidie is hier toch niet voor gekozen. De PvdA wil daarom dat onderzocht wordt hoe die regelgeving in elkaar zit.

Postcoderoos

Het zonnepark wordt gerealiseerd door het Groningse bedrijf Solar Fields en het is de bedoeling dat ook inwoners van de gemeente Hof van Twente middels een zogenoemde Postcoderoos kunnen meeprofiteren van de opgewekte energie. Naast het zonnepark Waterlanden zal door de gemeente ook grond worden aangekocht aan de kant van Enter voor de realisatie van een ander, kleiner, zonnepark.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.