nieuws

Digitale geboorteaangifte in ziekenhuis Almelo wint publieksprijs

De gemeente Almelo heeft in samenwerking met het ZGT een publieksprijs gewonnen voor het digitale geboorteaangiftepunt in het ziekenhuis. De prijs werd dinsdag uitgereikt door innovatieaanjager de GemeentePioniers.
Almelo werd door het publiek gekozen uit 23 genomineerde gemeenten uit heel Nederland. Het publiek kon via de website van de GemeentePioniers hun stem uitbrengen. 

Niet meer naar stadhuis

Sinds juni vorig jaar kunnen kersverse ouders de naam van de pasgeborene aangeven bij de gemeente via een iPad in het ziekenhuis. Ziekenhuis Groep Twente werkt daarbij samen met de gemeente, waardoor ouders niet meer naar het stadhuis hoeven. ZGT Almelo is het eerste ziekenhuis in Nederland waar dit kan. 
De iPads staan al sinds 2015 in het ziekenhuis, maar tot juni 2016 moesten ouders nog wel naar het stadhuis om de aangifte te ondertekenen.
Interesse
Andere ziekenhuizen in Nederland waren vlak nadat Almelo de software introduceerde enthousiast. Nog voor dat de eerste baby was aangegeven via het nieuwe systeem waren in februari 2015 al zeventig andere gemeenten die interesse hadden in het systeem. Dat meldde de gratis krant Metro destijds. 
Twee nominaties
Afgevaardigden van de gemeente namen de publieksprijs dinsdag in ontvangst. Naast het digitale aangiftesysteem werd eerder in de strijd ook het doen van groene verhuisaangiftes in Almelo genomineerd. Almelo is de enige gemeente die twee keer werd genomineerd.
Uiteindelijk ging de juryprijs naar de gemeente Zaanstad. Daar werd het online vergunningen aanvragen bij de gemeente beloond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.