nieuws

Losser krijgt nieuwe sporthal op locatie huidige sporthal

Sporthal De Fakkel
Sporthal De Fakkel © RTV Oost / Jaap Even
Losser krijgt een nieuwe sporthal op de locatie waar nu Sporthal De Fakkel staat. Voor de nieuwe hal, die er in 2019 moet staan, wordt 3,57 miljoen euro uitgetrokken.
De huidige sporthal aan de Gronaussestraat voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Om aan ieders wensen te voldoen, heeft de gemeente een behoefteonderzoek uitgevoerd.
"De noodzaak om de sporthal te vervangen, is heel erg hoog", aldus wethouder Wildschut. "Uit het behoefteonderzoek blijkt dat bijvoorbeeld een van de wensen is dat de kantine zicht geeft op de sporthal."

Nieuwe hal

De nieuwe hal komt op dezelfde plek als de huidige hal, maar wordt volledig gemoderniseerd.
"Als college zijn wij heel blij dat we met de variant die we nu kiezen deze sporthal kunnen realiseren. De inrichting komt nog, maar ik denk dat we tot nu toe in grote lijnen een goed uitgangspunt hebben voor het vervolgtraject", aldus Wildschut.
De gebruiksruimte blijft in principe gelijk aan de huidige situatie. De grote sporthal krijgt een vloeroppervlak van 28 bij 48 meter en is op te delen in drie aparte zalen.

Realisatie

Eind dit jaar start de aanbesteding, waarna in mei 2018 de oude hal gesloopt kan worden. De planning is om de nieuwe hal in augustus 2019 in gebruik te nemen.
Dit betekent dat de hal een sportseizoen niet beschikbaar is. De gemeente is nog op zoek naar een oplossing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.