nieuws

Initiatiefneemster zorgcomplex Oldenzaal krijgt gelijk: gemeente lag onterecht dwars

Een schets van Villa Rozenhof in Oldenzaal
Een schets van Villa Rozenhof in Oldenzaal © RTV Oost / Rob Vorkink
De gemeente Oldenzaal lag onterecht dwars bij het realiseren van een zorgcomplex voor ouderen in villa Rozenhof. Dat zegt de Raad van State.
Initiatiefneemster Yvonne Verdonkschot wil al sinds 2006 een zorg-verwencomplex realiseren. De gemeente weigerde een bestemmingsplan te maken voor het complex aan de Prins Bernhardstraat in Oldenzaal en wees de plannen van Verdonkschot af.
Onzorgvuldig
De raadsvrouw van de Oldenzaalse zei begin vorig jaar dat de gemeente voortdurend de spelregels heeft veranderd rondom de plannen en vindt dat de gemeente zich schuldig maakt aan onbehoorlijk bestuur. Verdonkschot kwam vervolgens met een plan dat wel binnen de regels viel, maar daar ging de gemeente niet op in. De Raad van State noemt dit onzorgvuldig.
Financiële schade
Inmiddels heeft Verdonkschot groen licht voor het starten van het zorg-verwencomplex en komen er 39 zorgeenheden in de villa en een bijgebouw. Daarom vond de gemeente een gang naar de Raad van State niet meer nodig. Verdonkschot dacht daar anders over, want zij zou financiële schade hebben geleden door het dwarsliggen van de gemeente.
Het is nog niet duidelijk of de dreigende schadeclaim van Verdonkschot verdwijnt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.