nieuws

Bomen en groen moeten wijken voor nieuwe N35 tussen Zwolle en Wijthmen

Er wordt volop gekapt langs de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Ter voorbereiding op de verbreding van de weg moeten zo'n 450 bomen en ongeveer 1,6 hectare groen wijken.
"We zullen nieuwe bomen gaan terug planten: zo'n 250 stuks en 1,3 hectare groen", vertelt Aart van Beuzekom van Rijkswaterstaat. "We zijn aan het kijken of we dit nog iets kunnen verhogen. Anders compenseren we dat ergens anders." 

Eind volgend jaar vierbaans

Tussen Zwolle en Wijthmen wordt over een afstand van 4,5 kilometer een nieuwe weg aangelegd. Waar het verkeer nu over twee banen rijdt, met veel opstoppingen in de spits, ligt eind volgend jaar een vierbaansweg klaar.
Bovendien gaat de maximumsnelheid op het nieuwe traject omhoog naar 100 kilometer per uur. Op het stuk N35 geldt nu nog een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. 

Voorlopig geen hinder

Veel hinder hoeft het verkeer voorlopig niet van de werkzaamheden te verwachten. "Omdat we met name aan de zuidkant van de bestaande weg aan het werk zijn", legt Van Beuzekom uit. "De eerste echte hinder zal eind juli zijn. Dan gaat de weg een weekend dicht."
De verwachting is dat de nieuwe weg eind 2018 open gaat. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.