nieuws

Nicole Bekhuis uit Goor leerde leven met oorsuizingen

Een klein deel van de inwoners van Overijssel heeft wel eens last van oorsuizingen. Deze aandoening, ook wel tinnitus genoemd, kan zeer ernstige vormen aannemen. Terwijl er voor de buitenwereld niets aan de hand lijkt te zijn, worden patiënten tot het uiterste gedreven door het voortdurende geluid in hun hoofd.
"Ik kan me echt voorstellen dat mensen er zelfmoord om zouden plegen," zegt Nicole Bekhuis in Overijssel Vandaag.
"Wat je hoort, dan gaat je hoofd soms dwars door beton. Je hoort meestal een hoge toon. Ik had zelf een brom in mijn hoofd, het geluid vanuit een transformatorhuisje. Ik had echt een prachtig leven en in één keer trok mijn lichaam de stekker eruit. Ik moest platliggen. Ik kon niks meer. Mijn hele wereld draaide. Ik was met een collega in gesprek en ineens was het daar en knapte ik af. Ik voelde iets in mijn hoofd gebeuren en toen kwam echt letterlijk en figuurlijk alles eruit.", vertelt Nicole.

Boek over haar ervaringen

Bekhuis schreef een boek geschreven over haar ervaringen. Daarin staan ook tips voor mensen met dezelfde klachten. Ze noemt haar eigen methode het "Bekhuis-model". Daarin kijkt ze naar de personen zelf en zoekt ze per persoon een passende oplossing. "Er is niet één recept. Dat werkt niet. Daar houd ik ook niet van. Ieder mens is uniek". De methode die ze bedacht heeft, heeft haarzelf in elk geval goed geholpen. "Ik ben er van af. Tenzij ik slecht voor mezelf zorg. Dan komt het weer terug." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.