nieuws

Pniëlkerk in Almelo wil de wijk in

kerkzaal Pnielkerk Almelo
kerkzaal Pnielkerk Almelo © PGA
Een paar jaar geleden was er sprake van dat de kerk zou worden gesloten maar dat pikten de gemeenteleden niet. De Protestantse wijkgemeente rond de Pniëlkerk in Almelo vocht voor haar voortbestaan.
Met succes want er werd zelfs een nieuwe predikant benoemd: Marco Montagne.

Almelo loopt voor op Rotterdam

Montagne is afkomstig uit Rotterdam. "Ik kreeg veel commentaar, waarom ik in hemelsnaam naar Almelo ging! Alsof Almelo achter krantenpapier zat of zo. Nou, helemaal niet: Almelo en Rotterdam staan in dezelfde negatieve lijstjes, als het gaat om armoede en werkloosheid. Alleen zijn de kerken in Almelo veel verder met diaconale oplossingen zoals de boodschappenmand en schuldhulpverlening". 

Een goed gesprek of een uitvaart

De Pnielkerk in de wijk Ossenkoppelerhoek zoekt naar manieren om de wijk meer bij de kerk te betrekken. Montagne: "Je kunt zo'n groot gebouw als een last zien maar je kunt er ook iets mee doen". Volgens hem leent zich de kerk uitstekend voor vergaderingen en het verenigingsleven. "En mensen kunnen er ook terecht voor een goed gesprek, of een uitvaart". 
De burgerlijke gemeente Almelo overweegt alle wijkcentra af te stoten. De protestantse gemeente Almelo wil de gedupeerde verenigingen wel onderdak bieden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.