nieuws

Skiër Winkelhorst een dag na het WK onderuit bij nationale titelstrijd

Steffan Winkelhorst
Steffan Winkelhorst © Pro Shots
Een dag na het WK alpineskiën is Steffan Winkelhorst uit Haaksbergen er niet in geslaagd om de Nederlandse titel op te eisen. De topfavoriet ging op het onderdeel slalom onderuit.
De omstandigheden in het Oostenrijkse Sankt Johann - Alpendorf waren zwaar. Veel skiërs haalden de finish niet, onder wie dus ook de grote favoriet Winkelhorst.

Snelste tijd
Hij zette in de eerste run nog de snelste tijd neer en bij de tweede run leek hij op weg naar de zege, maar vloog er in het zicht van de finish uit. "Dit is wel even wat anders dan gisteren. De sneeuw is hier ontzettend zacht en doordat er minder goede skiërs meedoen, zijn de sporen ruimer. Daar had ik moeite mee", vergeleek hij het Open NK met de WK alpineskiën. Op de WK noteerde hij zondag in de eerste run de 29ste plaats, maar zakte door een fout in de tweede run naar de 42ste plek.

Van Rossum profiteert

Max van Rossum bleef wel goed op de been en toonde zich de beste Nederlander. Bij de vrouwen veroverde Boxie Borchart de Nederlandse titel. Morgen staat het Open NK reuzenslalom op het programma in Sankt Johann.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.