nieuws

Jongen (14) uit Enschede pleegt zelfmoord na naaktfoto op social media

Een 14-jarige jongen uit Enschede heeft zondag zelfmoord gepleegd, nadat er een naaktfoto van hem op social media was verschenen. Of de foto van de jongen op Instagram ermee te maken heeft, wordt onderzocht.
De jongen sprong van een flat aan de Jekerstraat, vlakbij zijn huis.

De zelfdoding is hard aangekomen bij familie, vrienden en medeleerlingen van de jongen. Gisteren verzamelden zij zich bij het huis van de ouders van de jongen om te rouwen en om bloemen en kaarsjes neer te leggen. Daar werd het verband gelegd tussen de naaktfoto en de zelfmoord van de jongen.

Bijeenkomst

"Dit is een ramp voor de familie, de leerlingen en voor de school", reageert Genio Ruesen, directielid van het Bonhoeffer College, op het schokkende nieuws. De jongen zat op de vestiging van de school aan de Wethouder Beversstraat in Enschede, waar hij werd opgeleid tot ict'er.
De klasgenoten van de jongen zijn gisteren al bij elkaar gekomen. Vanmiddag doet de school, ondanks de voorjaarsvakantie, de deuren van de school open zodat leerlingen samen kunnen komen. Daarbij is ook iemand van slachtofferhulp aanwezig.

"Ik ga doei"
De Twentsche Courant Tubantia sprak enkele medeleerlingen van het veertienjarige slachtoffer.
Volgens hen zou de jongen vlak voor zijn wanhoopsdaad naar zijn vriendin hebben geappt: "Ik ga doei. Sorry voor alles. Ik doe internet uit dus je kan sturen wat je wil. Het heeft geen nut.” Zijn laatste woorden worden gevolgd door veel hartjes, daarna blijft het stil op de app.

Onderzoek rol foto

De politie doet onderzoek naar de zelfdoding, maar wil niet ingaan op de verhalen dat de verspreiding van de foto op social media ermee te maken heeft. "Wij onderzoeken of dat een rol heeft gespeeld, maar kunnen dit niet bevestigen."
Het Openbaar Ministerie doet onderzoek of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Heb jij hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.