nieuws

Reconstructie van aanslag op kapper in Enschede; politie doet nieuwe getuigenoproep

Aanslag op kapper in Enschede
Aanslag op kapper in Enschede
De zwarte Seat Ibiza Cupra waarmee de dader wegvluchtte na de aanslag op de Turkse kapper in Enschede, is mogelijk enkele uren voor die tijd over de Kottendijk in Enschede gereden om de omgeving te verkennen. Daarnaast heeft de dader hulp gekregen van iemand die de auto na de aanslag bestuurde.
Dat maakte de politie vanavond bekend in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. De Seat reed op donderdag 2 februari tussen 15.00 en 16.00 uur vermoedelijk door de straat. De politie is op zoek naar getuigen en zoekt speciaal naar automobilisten met een dashcam in de auto. 

Reconstructie

In Opsporing Verzocht was vanavond een reconstructie te zien van de gebeurtenissen op donderdagavond 2 februari. Een man met een bivakmuts op kwam de zaak in, besprenkelde de kapper met een brandbare vloeistof en stak dat aan.

Voor het leven getekend

De 50-jarige kapper liep ernstige tweedegraads brandwonden op. Hij is inmiddels geopereerd, maar is waarschijnlijk voor de rest van zijn leven getekend.
Het onderzoek in de Turkse gemeenschap heeft volgens de politie nog geen duidelijke informatie over een mogelijk motief opgeleverd.

Opvallende Seat Ibiza Cupra

De dader vluchtte na de aanslag weg in een zwarte Seat Ibiza Cupra. De auto werd in de nacht van zondag 4 op maandag 5 december gestolen in Moordrecht. De auto werd uren na de aanslag op de kapper op 2 februari brandend aangetroffen aan de Arthur van Schendelstraat in Hengelo.
De politie vraagt ook om tips van mensen die de opvallende auto in de periode tussen 5 december en 2 februari hebben gezien. Informatie kan worden gegeven via de gratis tiplijn van de politie 0800 - 6070, anoniem via M 0800 - 7000 of vertrouwelijk aan het Team Criminele Inlichtingen via 079 - 3 45 8 999.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.