nieuws

Marsman openhartig over bedreigingen aan zijn adres: "Zorgen dat je nooit meer kunt voetballen"

Nick Marsman
Nick Marsman © Pro Shots
Nooit onomstreden bij de achterban en altijd moeten leven met kritiek. Dat is het leven van FC Twente-doelman Nick Marsman. De keeper uit Hengelo werd zelfs ernstig bedreigd.
Dat zegt hij in openhartig gesprek in de jongste uitgave van Voetbal International. Marsman, dit seizoen de betrouwbare eerste sluitpost van Twente, wilde zich te veel bewijzen en dat ging heel ver. Hij werd bijna depressief. "De afgelopen twee jaar waren kut. Echt kut. Ik werd stil, teruggetrokken. Voor mijn gevoel was ik op een gegeven moment met meerdere gevechten bezig. Tegen mezelf en mijn perfectionisme. Tegen de buitenwacht en de beeldvorming."
Bedreiging
De media hadden veel kritiek op Marsman en dat had weer invloed op de fans, volgens hem. Volgens de zoon van voormalig voetbaltrainer Gerard Marsman riep iedereen dat hij er niks van kon. Sterker nog: Marsman werd zeer intimiderend bedreigd. "Op social media zeiden ze: 'Als je nu niet stopt met keepen bij FC Twente, dan kom ik naar je huis'. Of: 'Als je de volgende wedstrijd in het doel staat, zorgen wij ervoor dat je nooit meer kunt voetballen'."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.