nieuws

De Grote Harry Banninkshow in Enschede, want 'geliefde componist mag niet vergeten worden'

Hij was hoofd-geitebreier in het kinderprogramma 'De Film van Ome Willem'. Componeerde duizenden liedjes, onder meer voor 'Het Klokhuis', 'Sesamstraat', 't Schaep met de 5 poten' en 'Ja Zuster, Nee Zuster'. Harry Bannink, de bekende pianist/componist uit Enschede, werd vanavond geëerd in zijn geboortestad. In boekhandel Broekhuis was De Grote Harry Banninkshow.
Aanleiding is het verschijnen van het boek over de Enschedese jaren van Bannink. "Niemand zo aardig als hij", geschreven door auteur Ton Ouwehand.

Harry Bannink-quiz

Bij boekhandel Broekhuis kwamen ongeveer vijftig geinteresseerden luisteren naar typische Bannink-liedjes. Ook werd er een Harry Bannink-quiz gespeeld en voorgelezen uit het boek.
"We mogen hem niet vergeten", zegt Ouwehand. "Daar probeer ik alles aan te doen. Hij is één van de grootste componisten die ons land gekend heeft. Als we niets doen, vergeet men dat. Want liedjes herken je vaak aan degene die het gezongen heeft, niet wie het gecomponeerd heeft." 

Altijd aangetrokken tot Twente

Bannink overleed in 1999 op 70-jarige leeftijd. Tot zijn dertigste woonde hij in Enschede. Bannink voelde zich altijd erg aangetrokken tot Twente. Samen met Willem Wilmink maakte hij een lied over de teloorgang van de Enschedese textielindustrie met de naam 'Eindpunt van de trein'. Het werd destijds gezongen door Joost Prinsen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.