nieuws

Go Ahead Eagles lijdt in eigen huis nederlaag tegen Vitesse

Go Ahead Eagles heeft in de eredivisie een nederlaag geleden. In de eigen Adelaarshorst was de ploeg van Hans de Koning niet opgewassen tegen Vitesse en ging daardoor met 1-3 onderuit. 
De eerste helft speelde zich veelal op het middenveld, waarin met name huurling Crowley het spel verdeelde bij de Deventenaren. De eerste kans was voor Go Ahead, maar Hendriks kon met het hoofd geen kracht achter de voorzet van Antonia krijgen. Na een klein half uur kwam Vitesse op voorsprong via Van Wolfswinkel, die van dichtbij de tijd kreeg om aan te nemen en de bal achter doelman Zwarthoed kon glijden. Manu was even later dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn schot geblokt worden door Miazga.
Na rust kreeg het moraal van Go Ahead opnieuw een knauw toen Foor op aangeven van Rashica met een boogbal de lange hoek vond en de marge verdubbelde, 0-2. De thuisploeg probeerde het daarna wel, maar had te weinig stootkracht om Vitesse echt aan het wankelen te brengen. Tien minuten voor tijd zorgde Rashica met een prachtig schot in de kruising voor de beslissing. Vlak voor tijd wist Crowley met een bekeken inzet nog voor de eretreffer te zorgen, 1-3. Door de nederlaag blijft Go Ahead Eagles zestiende in de eredivisie. 

Go Ahead Eagles - Vitesse 1-3

0-1 Van Wolfswinkel (29)
0-2 Foor (52)
0-3 Rashica (80)
1-3 Crowley (88)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Van Wolfswinkel, Manu, Ritzmaier, Duits, Maatsen
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer (De Kogel/71), Schenk, Ritzmaier; Chirivella, Crowley, Duits; Antonia (Maatsen/79), Hendriks (Marengo/57), Manu.
Vitesse: Room (Tørnes/71); Leerdam, Kashia, Miazga, Diks; Nakamba, Baker, Nathan, Foor (Büttner/80); Rashica, Van Wolfswinkel (Ali/86). 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.