nieuws

Roessingh verruimt openingstijden voor 'participatie van naasten in de zorg'

Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede
Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede
Revalidatiecentrum 't Roessingh in Enschede verruimt de openingstijden. Voorheen was bezoek alleen mogelijk tussen 19:00 uur en 21:00 uur 's avonds, maar vanaf woensdag mogen patiënten van 08:00 uur tot 21:00 uur bezoek ontvangen. De verruiming van elf uur geldt voor de verpleegafdelingen.
"We verwachten niet dat woensdag om 08:00 uur de buurman op de stoep staat voor een bezoekje. De verruiming is vooral voor familie en naasten om mee te krijgen hoe iemand wordt verzorgd en bijvoorbeeld uit bed wordt gehaald. Daar hebben alle partijen iets aan als de patiënt eenmaal naar huis mag", aldus Hans Francken van 't Roessingh.
Enquête
Een ergotherapeut en een verpleegkundige hebben eerst een pilot gedraaid. Uit die pilot en de gehouden enquête bleek dat bezoekers geïnteresseerd zijn in ruimere bezoekuren.
Trend
't Roessingh is niet het enige revalidatiecentrum dat zich bezighoudt met het verruimen van bezoekuren. "We gaan mee met de landelijke trend van participeren van naasten in de zorg. Andere revalidatiecentra kunnen de resultaten van ons onderzoek gebruiken en gaan daarmee ook de bezoekregeling aanpassen", aldus Francken. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.