nieuws

David de B. uit Hengelo niet vervolgd voor wegmaken van lijk in Twentekanaal

Dode man gevonden in Twentekanaal
Dode man gevonden in Twentekanaal
David de B. uit Hengelo is door het gerechtshof in Arnhem ontslagen van rechtsvervolging voor het helpen wegmaken van het stoffelijk overschot van Lorenzo Hardy. Hij werd bovendien vrijgesproken van betrokkenheid bij een hennepdeal. Eerder was de Hengeloër veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf.
Hardy werd in december 2014 doodgeschoten na een mislukte drugsdeal in Hengelo. Het lichaam werd in het Twentekanaal bij Goor gevonden.

Psychische druk

Advocaat Roy van der Wal betoogde eerder al voor de rechtbank in Almelo dat zijn cliënt moest worden vrijgesproken omdat hij onder grote psychische druk had gestaan van hoofdverdachte Harry G. om mee te helpen het lijk weg te maken. "Mijn cliënt had geen andere keus", pleitte Van der Wal ook in hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem.  
"Mijn cliënt kreeg niet de vraag om mee te helpen. Het was een mededeling." Het gerechtshof gaat mee in de denkwijze van de advocaat van De B.  

Hennep nooit gevonden

De Hengeloër werd bovendien vrijgesproken van een hennepdeal. Het hof in Arnhem is het eens met advocaat Van der Wal dat niet kan worden aangetoond dat de dood van Hardy het gevolg was van een ripdeal rond een grote hoeveelheid hennep, omdat die hennep nooit is aangetroffen. Ook in die redenering kon het gerechtshof zich wel vinden. 
Hoofdverdachte Harry G. werd eerder veroordeel tot negen jaar cel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.