nieuws

Heel Twitter op de bres voor keuken van Marijn de Vries

Paaltje in de grond zorgt voor paniek
Paaltje in de grond zorgt voor paniek
Wat kan één paaltje de gemoederen bezighouden. Journalist Marijn de Vries uit Zwolle ontvlamde vanavond in lichte paniek toen een paaltje bij haar in de straat niet uit de grond was gehaald. Haar keuken wordt namelijk morgenochtend bezorgd.
In haar tweet vraagt de schrijfster en wieleranalist Zwollenaren om hulp bij haar probleem.
Al snel reageerden twee wethouders die voor haar rond gingen bellen. Maar het verlossende woord kwam via een voetbalvereniging, die toevallig degene kende die storingsdienst had bij de ROVA.

Overdonderend

"Dus het is opgelost. Maar de reacties die mijn oproep losmaakten waren overdonderend. Heel Twitter kwam meteen in actie, dat was te gek."
Dat ze nu in Spanje zit voor een fietsreis die ze samen met haar verloofde organiseert, maakte het er niet makkelijker op. Ze had vrienden gevraagd de keuken op te wachten. "Anders had ik het paaltje er zelf wel uitgetrokken, maar dat ga je niet vragen aan vrienden."
Ze kwam erachter toen ze vanavond voor de zekerheid de buren vroeg of het paaltje er wel uit was. Nee, was het antwoord. Het paaltje stond er nog.

Noodgreep
"Het paaltje was er de hele week uit geweest en was er nu weer in gezet. En daar kwam ik pas na zes uur achter. Dus het was even een noodgreep."
De Vries wil graag benadrukken dat ze de gemeente Zwolle heel dankbaar is. "Ze hebben me heel goed geholpen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.