Ernstig zieke André Kruiper uit Heeten bereikt mijlpaal in ms-behandeling

De behandeling van de ernstig zieke André Kruiper uit Heeten heeft een mijlpaal bereikt: de geoogste stamcellen zijn gisteren teruggeplaatst. "Een memorabel moment", laat hij weten via zijn blog.

Via crowdfunding zamelde hij eind vorig jaar in rap tempo 65.000 euro in voor de behandeling van zijn ziekte multiple sclerose, oftewel ms. De behandeling wordt niet in Nederland uitgevoerd, daarom moest Kruiper naar Moskou.

Memorabel
Bij een stamcelbehandeling worden stamcellen uit het lichaam gehaald, om ze om te vormen tot een ander celtype. Vervolgens worden ze in het lichaam teruggeplaatst. 

In die fase van de behandeling zit Kruiper nu. Hij noemt de terugplaatsing van zijn stamcellen "het meest indrukwekkende" van zijn behandeling. 


Quarantaine

Stamceltherapie is een zware behandeling. Het immuunsysteem wordt op nul gezet, daarom moet de patiënt wekenlang in quarantaine blijven.

In Kruipers geval zal de therapie hem niet genezen, maar kan de behandeling ervoor zorgen dat hij niet nog zieker wordt. De voortgang van zijn behandeling is te volgen via zijn website www.stichtingsteunandre.nl.

Live beelden van het terugplaatsen van mijn stamcellen gistermiddag 28 februari.

Posted by Steun Andre Kruiper on Tuesday, February 28, 2017

Stamcellen zijn teruggeplaatst!

Posted by Steun Andre Kruiper on Tuesday, February 28, 2017

Meer over dit onderwerp:
Salland heeten Crowdfunding Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren