nieuws

De Ontmoeting in Deventer groeit uit zijn voegen; grote aanloop moslims, christenen en atheïsten

In een tijd van tegenstellingen is het succes van inloophuis De Ontmoeting in Deventer groot. Een verhuizing was noodzakelijk, het oude pand werd te klein.
"Ik denk dat De Ontmoeting een plek is waar echt iedereen welkom is en dat ook zo ervaart", zegt Albert-Jan Cloo, één van de initiatiefnemers van het christelijke centrum.
Burgemeester Heidema verricht de opening aan de Nieuwstraat, hij is blij met het succes van het inloophuis; "Het is een tijd van tegenstellingen en een tijd van spanning tussen mensen. Daarbij hebben mensen de neiging om zich in groepjes terug te trekken", aldus de burgemeester.

Veel leuker

Hij vervolgt: "En juist op zo'n plek van ontmoeting kun je met andere mensen in contact komen, hoor je andere verhalen. En zie je dat de wereld veel veelkleuriger, diverser en ook wel veel leuker is dan mensen soms denken."
De handen zijn ineengeslagen. Protestantse vingers houden een moslimhand stevig vast, letterlijk. Mensen drinken koffie en praten met elkaar. Een man uit Somalië wil met iedereen op de foto."

Wens

Albert-Jan Cloo: "Maar mijn wens voor de toekomst is dat we niet meer nodig zijn. Dat de mensen naar elkaar omzien en dat iedereen kan meedoen in de samenleving."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.