nieuws

Twentse politici: stuur een Tukker naar Den Haag

In Enschede kruisten Twentse politici vandaag de degens. Over één ding waren ze het eens: Stuur een Tukker naar Den Haag.
Regionale Kamerleden zouden, zeker in geval van lastige thema's, meer oog hebben voor de regio, aldus de politici. "Het is belangrijk dat Twente in Den Haag goed is vertegenwoordigd", zegt PvdA-politica Sharon Dijksma.

Vinger opsteken

Als voorbeeld gaf ze aan dat er in het kabinet gediscussieerd is over de vestiging van rijksvoorzieningen in de regio. "Dan is het goed dat er twee 
Twentenaren aan tafel zitten die op het juiste moment hun vinger op kunnen steken." Behalve staatssecretaris Dijksma maakt ook VVD-minister Henk Kamp uit Diepenheim deelt uit van het kabinet.  
Campagneteams van een aantal politieke partijen gaan de komende dagen vanuit Concordia in Enschede campagne voeren. De aftrap in ‘De Haagse Ambassade in Twente’ was vandaag met het debat ‘Stuur een Tukker naar Den Haag‘.

Regionale thema's

Thema’s die aan bod kwamen waren onder meer de grens, werkgelegenheid, bereikbaarheid en cultuur in de regio. Aan het debat deden Pieter Omtzigt (CDA), Han ten Broeke (VVD), Jaimi van Essen (D66), Sharon Dijksma (PvdA), Bert Tijhof (CU), Cora Smelik (GroenLinks) mee, Peter Vermaas (VNL) zegde af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.