nieuws

Gedeputeerde met brandbrief actiegroep in zijn zak naar overleg aanvliegroutes Lelystad

Gedeputeerde met brandbrief in zijn zak naar overleg over Lelystad Airport
Gedeputeerde met brandbrief in zijn zak naar overleg over Lelystad Airport
Gedeputeerde Bert Boerman schuift vanmiddag met een brandbrief van Werkgroep Luchtruim Overijssel in zijn zak aan bij de vergadering over de aanvliegroutes van vliegveld Lelystad.
De werkgroep stuurde de brief naar de zogeheten Alderstafel Lelystad. Die ‘tafel’ heeft als doel om een breedgedragen advies over de ontwikkeling van Lelystad Airport uit te brengen aan het kabinet.

Bestuurders, ministerie en luchtvaart
Voor dat advies pleegt de Alderstafel overleg met regionale bestuurders, het ministerie en de luchtvaartsector. Gedeputeerde Bert Boerman schuift vanmiddag namens Overijssel aan bij het overleg.
Verschillende politici uit de provincie en actiegroepen willen dat er hogere aanvliegroutes komen voor vliegtuigen die over Overijssel naar het nieuwe Lelystad Airport zullen vliegen.

Nieuwe indeling luchtruim

De Werkgroep Luchtruim Overijssel vraagt aan de voorzitter van de Alderstafel om het luchtruim boven onze provincie anders in te delen: Als het vliegverkeer naar Schiphol een stukje hoger gaat vliegen, kunnen de vliegtuigen richting Lelystad in de luchtlaag daar onder vliegen.

Zorgen bij Raalte
Zo kan volgens de werkgroep voorkomen worden dat piloten hun kist laag over natuurgebieden als de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben moeten sturen.
Overigens, over Salland: de gemeente Raalte heeft kenbaar gemaakt ook zorgen te hebben over de aanvliegroute over de provincie. Voor inwoners van Heino en Luttenberg worden er informatiebijeenkomsten gepland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.