Eis: werkstraf voor beledigen moslims op Facebookpagina RTV Oost

Tegen een 61-jarige vrouw uit Kampen is een werkstraf van 40 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist omdat ze in 2014 in een reactie op de Facebookpagina van RTV Oost moslims beledigde.

'De enige goeie moslim is een dode moslim. Bevrijd Nederland van dit kankergezwel en stem op Wilders.' Dat zou de vrouw hebben gezet onder een bericht waarin de Turkse ambassadeur kritiek uitte op de erkenning van de Armeense kwestie door de Overijsselse Provinciale Staten.

Na een melding over de reactie werd het bericht door de redactie verwijderd, maar iemand van Turkse afkomst deed aangifte.

Spijt
De vrouw heeft grote spijt, vertelde ze meteen aan het begin van haar strafzaak. "Ik zou het nu niet meer zo doen."

Volgens de vrouw was het bericht over de Turkse ambassadeur de aanleiding waarop haar verleden naar boven kwam. De vrouw is een voormalig politieagente die na een mislukt huwelijk met een moslim al ruim twintig jaar afgekeurd is. Naar eigen zeggen heeft ze de nodige psychische en lichamelijke problemen en gebruikte ze in de tijd dat ze de reactie plaatste diverse medicijnen.

Vertraging

De zaak tegen de vrouw had al veel eerder behandeld kunnen worden, maar werd vandaag meegenomen omdat er ook een andere strafzaak rond belediging in de Armeense kwestie stond, erkende het Openbaar Ministerie.

Bij de strafeis is rekening gehouden met het tijdsverloop in de zaak en met het feit dat de vrouw niet eerder met justitie in aanraking is geweest. Ook het feit dat de vrouw spijt betuigde en inzicht toonde in de verwerpelijkheid van de opmerking, weegt zwaar mee.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
rechtbank Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren