nieuws

Staatssecretaris Klijnsma onder de indruk van Goorse wijkvoorziening 't Doesgoor

Staatssecretaris Jette Klijnsma van sociale zaken was vandaag in Twente voor het bezoek aan een aantal projecten in Haaksbergen, Hengelo en Goor. Daar bezocht ze onder meer wijkvoorziening 't Doesgoor.
De PvdA-bewindsvrouwe ging daar in gesprek met betrokkenen en wijkbewoners en toonde zich onder de indruk van de initiatieven die daar zijn ontstaan. Op het sportcomplex van voetbalvereniging sv Hector is daar in enkele jaren een wijkvoorziening ontstaan waarin naast voetbal, ook de korfbalvereniging Phenix een plek kreeg en er allerlei sociale projecten worden ontplooid voor jong en oud.

Saamhorigheid

Zo zijn er diverse instanties die er activiteiten en cursussen organiseren, is er een buitenschoolse opvang gevestigd én worden schoolprojecten gehouden voor de basis- en middelbare scholieren. Ook wordt er dagelijks door vrijwilligers gekookt voor ouderen en alleenstaanden. "Een fantastisch voorbeeld van saamhorigheid waarin mensen er zijn om elkaar het leven een stukje aangenamer te maken", aldus de staatssecretaris.

Kritiek op verhogen AOW-leeftijd

Klijnsma onthulde bij de ingang van het sportpark een groot bord dat door kinderen en ouderen is gemaakt van duizenden mozaïeksteentjes. Daarnaast ging ze in, in het kader van de komende Tweede Kamer-verkiezingen, ook in op vragen en kreeg van de aanwezigen met name kritiek op het verhogen van de AOW-leeftijd.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.