nieuws

Nederlandse Reisopera verhuist naar Wilminktheater en Performance Factory

De Nederlandse Reisopera pakt de koffers om na een halve eeuw de vaste stek aan de Perikweg in Enschede te verruilen voor twee locaties in de binnenstad van Enschede. Het Wilminktheater en de Performance Factory worden de nieuwe onderkomens. Met de 'move' verbindt de Reisopera zich zeker nog eens vijftien jaar aan Enschede.
Komende zomer gaan de kantoren van de Reisopera over naar het Wilminktheater. Een logische plek, want de reisopera maakt al sinds 2008 deel uit van het Muziekkwartier. 
Kantoor houdend in het Wilminktheater denkt de Reisopera nog beter dan voorheen te kunnen samenwerken met onder meer Het Orkest van het Oosten, ArtEZ Conservatorium en het Muziekcentrum Enschede.
Als de dozen voor de kantoren komende zomer zijn uitgepakt, kunnen ze volgend jaar goed hergebruikt worden voor deel twee van de verhuizing van de Nationale Reisopera.
De ateliers vertrekken dan vanuit de voormalige BATO-fabriek aan de Perikweg naar de voormalige Polaroidfabriek aan de Hoge Bothof, de Performance Factory.
Er is al jarenlang nagedacht en gezocht naar een nieuw onderkomen voor de Reisopera. De voormalige fabriek aan de Perikweg is verouderd en voldoet niet meer voor het culturele gezelschap. Het gebouw is verkocht aan een projectontwikkelaar.
De gemeente Enschede en de provincie Overijssel betalen mee aan de verhuizing van de Nationale Reisopera in Enschede. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.