nieuws

World Press Photo tentoonstelling Zwolle laat wijsheid en kracht van kinderen zien

De Grote Kerk in Zwolle is vanaf woensdag het decor voor de World Press Photo tentoonstelling, ‘The International Children’s Peace Prize’ van KidsRights.
Marc Dullaert is oprichter en de voorzitter van Stichting Kidsright. "Met de tentoonstelling wordt de urgentie van kinderrechten op krachtige wijze bij het publiek onder de aandacht gebracht" aldus Dullaert.

Trots

De voormalige kinderombudsman vertelt in Overijssel Vandaag over de kracht en wijsheid van kinderen. "Kinderen zijn in staat om daadwerkelijke veranderingen teweeg te brengen. Onze expositie toont hun strijd, maar brengt bovenal op prachtige wijze in beeld hoe de activiteiten en projecten van deze bijzondere kinderen de levens van leeftijdsgenoten hebben verbeterd. Het zijn geweldige verhalen die zeer inspireren. Ik ben dan ook trots op deze expositie”.

Ook aandacht voor Nederland

Dullaert vindt dat er te weinig gebeurt voor de kinderen, ook in Nederland. "Denk aan de vechtscheidingen, de wachtlijsten in de Jeugdzorg en de ruim 400.000 kinderen die in armoede leven. Er moet meer aandacht voor komen."
De tentoonstelling is nog tot 3 april 2017 te zien in de Grote Kerk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.