nieuws

Man en vrouw uit Enschede krijgen werkstraf voor pinnen met gestolen pas

De rechtbank in Assen
De rechtbank in Assen © RTV Drenthe
Een 29-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Enschede zijn door de rechtbank in Assen voor het pinnen met een gestolen pas veroordeeld tot werkstraffen van respectievelijk honderd en tachtig uur. De helft van de werkstraf is voorwaardelijk.
De rechter vindt dat het bewezen is dat beiden met de gestolen pas ruim 5300 euro hebben gepind. De pas met pincode zijn gestolen bij een woninginbraak. De eigenaar had de pincode genoteerd, omdat hij die niet kon onthouden.
Het duo ging er vervolgens mee aan de haal en pinden eind september 2015 bij banken in onder meer Hengelo, Almelo, Coevorden en Enschede. Ook tankten ze met de gestolen pas. Deze transacties waren te zien op camerabeelden.  Met name de vrouw was hierop herkenbaar in beeld. De beelden die bij de geldautomaat van een bank in Coevorden waren gemaakt waren te vaag. Van deze pin-beurt werden beiden vrijgesproken.
Beiden zeiden dat ze de pas van een vage kennis hadden gekregen. Ze zeiden dat zij niet wisten dat de pas was gestolen. Dit geloofde de rechter niet. De inbraak zelf werd het duo echter niet aangerekend.
Beiden zijn vaker veroordeeld. De vrouw in 2016 nog voor fraude. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.