nieuws

Gemeente Losser gaat overlast hondenpoep aanpakken

Gemeente Losser pakt hondenpoep aan
Gemeente Losser pakt hondenpoep aan © Anita van der Palen-Hahyary
De grootste kleine ergernis van veel Nederlanders is achtergelaten hondenpoep. De gemeente Losser wil daar wat aan doen. 
Veel inwoners storen zich aan de achtergelaten uitwerpselen van honden. Daarom heeft de gemeente de wensen en behoeftes van de vijf kerndorpen geïnventariseerd.
Vandaag presenteerde wethouder Wildschut het plan van aanpak. "Inwoners hebben goed meegedacht en zijn met oplossingen gekomen, maar hebben ook duidelijk aangegeven waar in de gemeente de knelpunten zitten", vertelt wethouder Wildschut. "Doordat de mensen ons zoveel goede input hebben gegeven, kunnen wij hondenpoepbakken op strategische plekken plaatsen."

Handhaving

In Overdinkel is een aantal jaren geleden al een proef geweest met hondenpoepbakken, maar die is een stille dood gestorven. Om deze keer de maatregel te laten slagen, worden er tijdelijk buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) ingezet. Niet alleen om honden en hun baasjes op heterdaad te betrappen, maar ook vooral om ze te informeren over het nieuwe beleid.

Raad

Met het voorstel dat naar de raad gaat zit ook het verzoek om geld vrij te maken om de overlast tegen te gaan. Het gaat dan niet alleen om het plaatsen van de poepbakken, waar de uitwerpselen in gegooid kunnen worden, maar ook het inzetten van de BOA's. Wanneer dit door de raad goedgekeurd wordt zal het beleid op 1 januari 2018 in werking treden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.