nieuws

Zoekactie van politie naar voortvluchtigen in Zwolle-Zuid leidt tot aanhouding

De zoekactie van de politie naar twee voortvluchtigen vanmorgen heel vroeg in Zwolle-Zuid heeft geleid tot de arrestatie van één van hen. De andere verdachte is ontsnapt. 
Bij de zoekactie werden politiewagens, speurhonden en een politiehelikopter ingezet. De helikopter cirkelde tussen half vijf en vijf vanmorgen langdurig boven de wijk en maakte veel bewoners wakker. 

Gestolen auto reed op Oldenallee

Aanleiding voor de zoekactie was dat tijdens een nachtelijke surveillance in Zwolle-Zuid door agenten een gestolen auto met twee inzittenden werd opgemerkt. De auto reed om kwart over drie op de Oldenallee. 
De agenten wilden de auto op de Patriottenlaan laten stoppen. Maar de bestuurder gaf vol gas en ging ervandoor. Na een korte achtervolging in de wijk Ittersum via de Hollewandsweg reed het voertuig zich klem op de Rietbergmate.

Voortvluchtige springt in het water

De inzittenden stapten uit en renden weg. De bestuurder sprong in het water om de agenten af te schudden. Maar door de kou verstijfde de man en kon zich amper meer bewegen. De agenten visten hem uit het water en brachten hem naar het bureau. Met behulp van speurhonden en de inzet van een helikopter werd langdurig gezocht naar de tweede inzittende. Die werd helaas niet meer gevonden.
De aangehouden verdachte is een 28-jarige man zonder vaste woon– of verblijfplaats.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.