nieuws

Burgemeester en gedeputeerde leren nieuwkomers in Zwolle over Nederlandse politiek

Burgemeester Meijer van Zwolle en gedeputeerde Boerman gaven vanochtend les aan leerlingen die naar Nederland zijn gevlucht. De leerlingen zitten in de Internationale Schakelklas van Landstede. Hun leeftijd varieert van 13 tot en met 17 jaar.
De lessen gingen over ons politieke stelsel. Er werd uitgelegd hoe de politiek landelijk, regionaal en lokaal werkt. De leerlingen mogen volgende week niet naar de stembus. Ze zijn nog geen 18 jaar en hebben ook nog geen Nederlands paspoort. Toch vindt Landstede het belangrijk dat deze kinderen weten hoe de politiek in ons land werkt en dat ze weten hoe het er tijdens de verkiezingen aan toe gaat.
Ook mochten de leerlingen vragen stellen aan de burgemeester en de gedeputeerde. Die gingen onder meer over wie er verantwoordelijk is voor het treinverkeer. Ook wilde een jongen weten hoe hij burgemeester kan worden. Het antwoord van burgemeester Meijer was simpel: "Gewoon solliciteren". Verder noemde hij dat de nodige ervaring ook belangrijk is. 
De leerlingen zijn allemaal zo'n anderhalf jaar in Nederland en reageerden enthousiast op de bijzondere les. Ze zeggen dat ze veel hebben geleerd. De gedeputeerde en de burgemeester waren verrast dat de kinderen al zo goed Nederlands spraken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.