nieuws

NAM-project 'Steek energie in de buurt' geeft geld aan buurtprojecten in Twente

Waterinjectielocatie NAM in Tubbergen
Waterinjectielocatie NAM in Tubbergen © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is bij veel inwoners van Twente op z'n zachtst gezegd niet populair. Tegen het injecteren van vervuild productiewater in leeggepompte gasvelden wordt al jaren actie gevoerd. Opvallend is dat de NAM nu een project start, waarbij buurtprojecten in Twente een financiële bijdrage van het bedrijf kunnen winnen.
Met het project 'Steek energie in de buurt' wil de NAM iets terug doen voor de mensen die langs de grenzen van NAM-locaties wonen. "We hechten veel belang aan goede buren. Naast het hebben van een goede buur, willen wij zelf ook graag een goede buur zijn. We stellen daarom bijvoorbeeld geld beschikbaar voor projecten die de buurt nog leuker en plezieriger maken."
Het project start nu dus in Twente. In een advertentie schrijft het bedrijf dat de gasvelden een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse energievoorziening en nu goed van pas komen om formatiewater terug te brengen in de diepe ondergrond. "Vanwege de bijdrage van Twente aan de activiteiten van de NAM lanceren wij het project."
Inwoners van de regio die bijvoorbeeld een kinderfestival willen organiseren, een ontmoetingsplek willen maken of een speelbos willen aanleggen kunnen hun idee tot 7 april indienen bij de NAM. Daarna wordt bepaald welke projecten geld krijgen van de NAM. Hoeveel geld er in totaal wordt verdeeld is niet bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.