nieuws

Wie stichtte brand in het Stadscafé in Almelo?

Wie stichtte brand in het Stadscafé in Almelo?
Wie stichtte brand in het Stadscafé in Almelo? © RTV Oost
Op woensdag 1 maart 2017 werd omstreeks 02.24 uur brand ontdekt op de bovenverdieping van het monumentale pand van het Stadscafé aan de Kerkstraat in Almelo. De brand was snel geblust echter de schade in het pand is aanzienlijk. Deze zaak én misdrijven in Zwolle, Enschede, Hengelo, Broekland en Colmschate in Onder de Loep.

Almelo, brandstichting in Stadscafé

Op woensdag 1 maart 2017 werd omstreeks 02.24 uur brand ontdekt op de bovenverdieping van het monumentale pand van het Stadscafé aan de Kerkstraat in Almelo. De brand was snel geblust echter de schade in het pand is aanzienlijk. Inmiddels is uit forensisch onderzoek duidelijk geworden dat de brand is aangestoken. De politie wil graag met getuigen in contact komen die mogelijk voor de brand bijzonderheden hebben gezien in de omgeving van het pand. Als er mensen zijn die meer weten over deze brandstichting dan wil de politie ook met hen graag in contact komen. Dit kan via 0900-8844, de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070, anoniem via Bel Misdaad anoniem 0800-7000 of discreet en anoniem met de afdeling Team Criminele Inlichtingen 079-3458 999.

Zwolle, inbraak Menso Altingcollege

Op 7 december rond 03:30 uur werd er ingebroken bij het Menso Altingcollege. Twee onbekende personen namen bij de inbraak contant geld en cadeaubonnen weg. De twee zijn vastgelegd op bewakingsbeelden. Deze worden in de uitzending getoond.

Enschede, mishandeling McDonalds

Op donderdag 5 mei 2016 tussen 23.45 uur en 24.00 uur werd een 23-jarige inwoner van Enschede door drie onbekende personen mishandeld bij de McDonalds aan het Schuttersveld. Hierbij liep hij verschillende verwondingen op in zijn gezicht en raakte zijn arm gekneusd. Ook raakten zijn jas en mobiele telefoon beschadigd. De drie verdachten zijn op bewakingsbeelden vastgelegd. Wie kent of herkent hen?

Hengelo, diefstal babyvoeding

Twee onbekende mannen namen op 1 december zes bussen babyvoeding weg bij de Kruidvat aan de Straatsburg. De mannen en de diefstal staan duidelijk op bewakingsbeelden. Wie kent of herkent hen?

Broekland, diefstal pinpas

Een 76-jarige inwoonster van Wijhe kwam op vrijdag 23 december tot de ontdekking dat haar pinpas niet meer in haar portemonnee zat. De dag ervoor had ze de pas nog gebruikt om te pinnen in Broekland. Ondertussen werd er 1000,- van haar rekening gepind door een nog onbekende man. Deze man staat op bewakingsbeelden van de pinautomaat. Wie kent of herkent hem?

Hengelo, snelkraak Albert Heijn

Twee onbekende personen breken op 23 februari rond 03.30 uur een ruit naast de ingang van de Albert Heijn aan de Straatsburg. Daarna nemen de twee voor ruim € 5000 aan tabakswaren weg achter de balie. Daarna gaan ze er vandoor op een scooter. Deze wordt de dag erna aangetroffen aan de Hengelose Es. De inbraak staat op bewakingsbeelden die in de uitzending getoond worden.

Colmschate, plofkraak

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 februari proberen twee onbekende personen de pinautomaat aan de Salomonszegel op te blazen. Daarna gaan ze er vandoor op een scooter. Een getuige heeft de poging gefilmd. Deze beelden komen in de uitzending aan bod. Daarnaast nog diverse andere vragen.
Deze zaken zie je in Onder de Loep op donderdag om 17.45 uur, herhaling elk uur. De uitzending wordt herhaald op zondag vanaf 17.45 uur. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.