nieuws

Openbaar Ministerie: Steenwijker moet voor cocaïnebezit maand de cel in

Cocaïne
Cocaïne © iStock
Tegen een 50-jarige man uit Steenwijk is een maand celstraf geëist, vanwege bezit van vier gram cocaïne. De man kwam tijdens een groot drugsonderzoek naar voren, maar dat onderzoek kon worden gestaakt toen hij zelf de politie belde met de mededeling dat hij er van op de hoogte was en zelfs namen van rechercheurs noemde die hem in de gaten hielden.
De cocaïne werd in de woning van de verdachte gevonden. Volgens de man was het voor eigen gebruik. 

De verdachte moest meerdere keren bellen met de politie, voordat daar doordrong dat er een lek was. Het onderzoek werd stopgezet en er werd een onderzoek naar het lek gestart. Dat bleek een vrijwillige politieagent uit Giethoorn te zijn.

Druk

Die agent bekende dat hij tijdens een feest een interne mail aan de verdachte had laten zien. Hij voelde zich onder druk gezet door de verdachte, die hij kende omdat hij wel eens cocaïne van hem had gekocht. De agent werd in juli veroordeeld tot 240 uur werkstraf en twaalf weken voorwaardelijke celstraf.
Volgens de advocaat van de Steenwijker is het bizar dat zijn cliënt vervolgd wordt. Tijdens politieverhoren die alleen maar over de lekkende agent gingen, zou zijn toegezegd dat er niets gedaan zou worden met de gevonden drugs. De verdachte werd eerder veroordeeld tot zes en tien jaar celstraf voor drugshandel.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.