nieuws

Militairen verplaatsen zich 's nachts geruisloos in Overijssel

Het is de bedoeling dat het niemand opvalt, en als het goed gaat lukt dat ook wel vrij aardig. In de nachtelijke uren verplaatsen zich deze en volgende week groepjes militairen ongezien dwars door Overijssel. Afgelopen nacht staken soldaten in camouflagekleding geruisloos de Vecht bij Ommen over.
Het gaat om een 'geheime oefening' van het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre van Defensie waarbij groepjes leerlingen samen met hun instructeurs in vijandelijk gebied zijn gedropt en de weg terug moeten zoeken naar de eigen troepen. Het zich heimelijk verplaatsen tussen en door de vijandelijke linies gebeurt te voet tijdens bij voorkeur nacht en ontij.

Zoeken naar veilige rustplaats

Tijdens de oefening leren de cursisten vuur te maken, hoe te zoeken naar een veilige rustplaats, en welke planten veilig zijn om te eten. De militairen dragen een volle bepakking, hebben ook wapens, maar geen munitie.
De militaire oefeningen in de regio maken deel uit van een grotere operatie deze en volgende week in de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland. De militairen zijn voornamelijk actief in een gebied tussen Havelte en Lochem.    
Aflopen nacht kwamen de militairen even tot rust na het overbruggen van de vecht bij Ommen.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.