nieuws

FootballEquals Foundation haalt geld op voor voetbalacademie

Vanavond organiseerde de FootballEquals Foundation een benefietavond om geld in te zamelen om de toekomst van de voetbalacademie zeker te stellen.
Meisjes moeten evenveel kansen krijgen om hun talent te kunnen ontwikkelen als jongens. En dat moet beginnen bij de FootballEquals Academy van voetbalvrouw Mary Kok-Willemsen.
De nieuwe voetbalschool in Twente, waar jongens en meisjes gemengd professioneel getraind worden, is sinds de oprichting op 12 augustus 2016 een groot succes.

Diversiteit in de top

"We willen als samenleving, maar ook in het voetbal meer diversiteit in de top. Wij willen daar al mee beginnen op jonge leeftijd. En waar kan ik dat beter doen dan bij het voetbal?", zegt Mary Kok-Willemsen.
Onder de aanwezigen was ook KNVB voorzitter Michael van Praag. "Als jongens en meisjes met elkaar sporten dan begrijpen ze elkaar beter, en daar hebben in het latere bedrijfsleven ook veel aan", zegt van Praag.

Succes

Na een avond vol sprekers, waaronder een peptalk van oud-bokser Arnold Vanderlyde, werden de aanwezige ondernemers aangespoord om de Foundation te steunen. Binnen tien minuten was er al meer dan 20.000 euro opgehaald en daarmee was de benefietavond bij voorbaat al geslaagd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.