nieuws

Turkse minister komt naar Hengelo voor campagnetoespraak

Toeschouwers met Turkse vlaggen (archief)
Toeschouwers met Turkse vlaggen (archief) © ANP
De Turkse minister van Familiezaken wil vrijdag een campagnetoespraak houden in Hengelo. De NOS meldt dat op basis van de woordvoerder van de minister Fatma Betül Sayan Kaya.
De bijeenkomst is georganiseerd door een Nederlandse lobby-organisatie van de Turkse regerende partij AKP. De bijeenkomst wordt gehouden in het Beckum Palace Zalencentrum
De gemeente Hengelo is totaal verrast door het aangekondigde bezoek van de Turkse minister. "We leggen nu contact met de Turkse gemeenschap over het hoe en het waarom. We wisten nergens van", meldt een woordvoerder van de gemeente.   
Turkse bewindslieden zijn bezig met een rondreis door onder meer Duitsland om Turken warm te maken voor het referendum over de grondwet. Hun komst leidt op veel plaatsen tot weerstand.
De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu kreeg gisteren te horen dat hij niet welkom was in Rotterdam vanwege de veiligheidsrisico's. Cavusoglu reageerde daar vandaag fel op.
Premier Rutte zei vandaag dat hij sowieso niet wil dat Turkse bewindslieden in Nederland campagne voeren. Tegen de komst van andere Turkse politici heeft hij niet per se bezwaar. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.