nieuws

OverUIT platform verbindt Overijssel

OverUIT
OverUIT © RTV Oost
Uitgaansplatform OverUIT gaat alles wat Overijssel te bieden heeft op het gebied van vrije tijd bundelen op één plek. Overijssel heeft veel mooie parels, maar nog geen ketting. Het verbinden, verrijken en delen van unieke content is de service die Gastvrij Overijssel gaat bieden aan Overijsselse ondernemers in de vrijetijdsbranche én aan inwoners en gasten. Dat is vandaag in Dalfsen bekendgemaakt tijdens het Toerisme- en Vrijetijdscongres Overijssel, georganiseerd door Gastvrij Overijssel en de provincie Overijssel.
Martin Maassen, vanuit RECRON als voorzitter verbonden aan de netwerkorganisatie Gastvrij Overijssel, lanceerde het initiatief als afsluiting van het congres. “Gastvrij Overijssel legt met het platform de rails voor een unieke samenwerking zodat Overijsselse ondernemers in de vrijetijdsbranche de trein kunnen laten rijden. Want samenwerken wordt voor ondernemers een stuk makkelijker als er één plek is waar alle toeristische en vrijetijdsinformatie samenkomt. En juist het samenwerken willen we stimuleren om gasten en inwoners maximaal te bedienen met dagjes uit, evenementen, muziek, theater, musea, arrangementen en mooie routes om te wandelen, fietsen en varen.”

Samenwerking Gastvrij Overijssel en RTV Oost

Gastvrij Overijssel gaat per april 2017 het platform beheren in afstemming met RTV Oost. RTV Oost blijft mediapartner. De regionale omroep heeft via radio, tv en web en app een groot bereik. Bovendien is RTV Oost vanuit de publieke functie betrokken bij de verslaglegging van sportieve en culturele evenementen. Meer doen met deze mooie beelden en meer doen met alles wat we in Overijssel organiseren ligt voor de hand. “Een voorbeeld is de Strongmanrun”, zegt Maassen. “Het evenement haalt in één weekend meer dan 60.000 bezoekers naar Hellendoorn en Nijverdal. Deze bezoekers komen uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland. Tijdens hun aanwezigheid willen wij ze optimaal voorzien van relevante informatie. Welke fietsroutes vind je rondom het parcours, wat zijn de mooiste kijkplekken? Maar we willen ze ook inspireren nog eens terug te komen voor één van de andere evenementen in Overijssel of voor een langer verblijf in één van onze mooie gebieden.”

Platform

Marian Freriks, organisator van de Strongmanrun: “Het biedt zoveel kansen voor hotels, B&B’s, restaurants, cafetaria’s et cetera om met elkaar allerlei arrangementen samen te stellen voor al die tienduizenden bezoekers. Waar kan ik slapen, waar kan ik eten, wat is er nog meer te doen in het Strongmanweekend? Als we het voor elkaar krijgen om al die informatie samen te brengen op één platform, dan zijn we met elkaar heel goed bezig.”
Ondernemer Marcel Vlek van Landgoed de Holtweijde in Lattrop gebruikt OverUIT al langer voor zijn gasten. Hij is groot voorstander van een app die op basis van een locatie laat zien wat er in de directe omgeving is te doen. “Informatie samen brengen in de app maakt het voor de gasten heel makkelijk om het verblijf helemaal te plannen. Van de overnachting bij ons tot een bezoek aan een recreatiepark, museum of wat dan ook. Als we samenwerken kunnen we een heel complete ervaring bieden. Dat is dan weer goed voor de gasten”, zegt Vlek.

Gastvrij Overijssel

Gastvrij Overijssel is een netwerkorganisatie die bestaat uit: Koninklijke Horeca Nederland, HISWA, RECRON, ANWB, MarketingOost, VNO-NCW Midden, MKB-Midden, Landschap Overijssel, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Natuur en Milieu Overijssel, Hogeschool Saxion en Hogeschool Windesheim. De netwerkorganisatie werkt nauw samen met de provincie Overijssel, de 25 gemeenten en organisaties uit Sport, Zorg, Cultuur en Natuur. Het doel van deze samenwerking in de vrijetijdssector is een gevarieerd en aantrekkelijk vrijetijdsaanbod dat leidt tot meer bezoekers, die langer verblijven en meer besteden. De werkgelegenheid groeit daardoor.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.